Jornades Dr. Josep Pont i Gol

Jornades Dr. Josep Pont i Gol

Un centenar de persones han assistit setmanalment a les sessions organitzades per l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós (INSAF) en el vintè aniversari del traspàs del Dr. Pont i Gol, el qual va ser arquebisbe de Tarragona entre els anys 1970 i 1983. Les Jornades s’han desenvolupat en cinc sessions setmanals, del 4 de novembre al dia 2 de desembre, en horari de matí o tarda.

Al llarg de les setmanes s’hi ha tractat diverses qüestions relacionades amb la seva vida, a càrrec del Sr. Josep Pont i Sans i Mn. Manuel M. Fuentes; el Concili Vaticà II, impartit per Mn. Josep Perarnau i Mn. Joan Miquel Bravo; l’organització de l’arxidiòcesi i la província eclesiàstica Tarraconense, per Mn. Miquel Barbarà i Mn. Joaquim Claver; la llengua i el país, a càrrec de Mn. Josep Raventós i el Sr. Lluís Moncunill i la darrera jornada de recull i discussió de conclusions conduïda per Mn. Josep Gil.

En les diferents intervencions els ponents han destacat el seu tarannà afable, pacífic i senzill, i la seva sensibilitat com a cristià i bisbe a les variades realitats que s’anaven desvetllant. «Va viure molt intensament el Concili», «va ser un pastor segons el models dels apòstols», «cal destacar la dimensió profètica de la seva vida i del seu missatge» o bé, «era un coneixedor apassionant del país», han estat algunes de les idees aportades en el transcurs de les Jornades.

També es va fer referència a la seva carta pastoral titulada «L’Església davant del Concili» (1962), de ressò internacional. Un esdeveniment, el Concili Vaticà II, que va marcar definitivament el seu estil pastoral obert, dialogant, proper, renovador i participatiu. 


insafINSTITUT SUPERIOR DE CIÈNCIES RELIGIOSES «SANT FRUCTUÓS»

Edifici del Seminari
C/ de Sant Pau, 4 // 43003 - Tarragona

Telf.: 977 233 833
E-mail: insaf@arqtgn.cat

by mussara.com